Publicados los beneficiarios de ayudas para reconvertir viñas



Un total de 179 entidades profesionales vitivinícolas gallegas se beneficiarán del software de ayudas para la reestructuración y reconversión del viñedo en la comunidad autónoma. El Diario Oficial de Galicia (DOG) publicó ayer la relación de subvenciones concedidas y denegadas adentro de la convocatoria de 2023. Los beneficiaros recibirán, en conjunto, una suma que rebasa los cuatro millones de euros.

Según trasladan fuentes de la Consellería do Medio Rural, la finalidad de estas ayudas es “aumentar a competitividade dos produtores vitivinícolas, mellorar os sistemas de produción sustentables e a pegada ambiental deste sector produtivo”. De este modo, sostienen desde la Xunta, se pretende “diminuír os custos das explotacións e creer polo seu redimensionamento ao levantar a término reaxustes estruturais”.

Esta recta de ayudas permitirá ejecutar en una superficie total de 315 hectáreas. Las subvenciones permiten, por ejemplo, la replantación de viñedos o la reconversión de ellos por cambios de variedad, así como la mejoría de técnicas de gobierno. Desde Medio Rural apuntan que así se fomenta “a aclimatación das variedades ás demandas do consumidor, ao tempo que se preservan as viníferas autóctonas galegas, de menores rendementos e elevada calidade diferenciada”. Así, dicen desde la Xunta, se aprovecha “a gran vantaxe competitiva” que supone la “diferenciación” en el mercado.

Por otro flanco, “a través destas achegas aumenta o desembarcadero de profesionalización do sector”, desarrollan fuentes de Medio Rural, al mismo tiempo que “se potencia a remuda xeracional e un desenvolvemento rural socialmente viable” ya que se facilita “o llegada ás explotacións de persoas viticultoras mozas e capacitadas”, en particular, “as mulleres viticultoras”. 

En prontuario, califican la recta de ayudas como “estratéxica” para “dar viabilidade ás explotacións con variedades autóctonas resistentes ás condicións climáticas, que produzan viño de calidade”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *