Pinchos diferentes e saborosos en Allariz



O Concello de Allariz acollerá do 27 de setembro ao 13 de outubro unha nova publicación das Xornadas de Carne de Boi do Concello de Allariz. Este ano cumprirase a duodécima publicación, na que 23 establecementos locais participan.

Durante todos os días que dura o evento, a hostalería alaricana ofertará tapas e menús cuxo ingrediente principal é a exquisita carne de boi. Pinchos elaborados de diferentes e saborosos estilos, menús e pratos para todos os petos será o que as persoas se atopen nas XIII Xornadas de Carne de Boi – Concello de Allariz nos 23 establecementos que participan este ano.

O número de tapas que participarán no concurso este 2024 serán 19 e competirán por ser a elixida entre oscomensais como a “Mellor Tapa” deste ano, saíndo da votación popular das persoas que as consuman. Durante a xornada, nos locais, atoparanse tanto tapas xa tan tradicionais como os guatitas de boi ou albóndegas, como tapas novas que a ben seguro farán as delicias das persoas que se acheguen durante estas dúas semanas que ten de duración o evento. O prezo da tapa será de 3 euros e na modalidade de menús haberá para todos os petos.

De novo haberá un premio regional para a gran billete e fidelidade de todas as veciñas e veciños que ano tras ano participan nestas xornadas. “Papando no Boi” volta por terceira publicación e será a remuneración que recibirá a primeira persoa, con tarxeta cidadá, que consuma as 19 tapas que participan no concurso de 2024, cun premio directo de 100 euros para ponerse no comercio regional.

Vales con premio

Ademais haberá sorteo de vales con premios por consumir as tapas. O primeiro será dun vale de 250 euros para ponerse no comercio e na hostalería local para todas aquelas persoas que completen toda a cartilla de tapas. Tamén se sortearán 3 vales de 60 euros para aquelas cartillas que degusten como exiguo 5 tapas.

O sorteo realizarse o sábado 19 de outubro no Mercado da Reserva da Biosfera ás 11,00 horas, no que se darán a coñecer os gañadores ou gañadoras dos premios así como a tapa máis votada nesta publicación. Para máis información pódese consultar a páxina web allariz.gal/carnedeboi/ na que se atopan as bases do concurso de tapas.

Aproveitando as xornadas e as sinerxías que xorden no Mercado da Reserva, o sábado 28 de setembro e o 5 e 12 de outubro haberá degustación neste espazo de tapas elaboradas con carne de boi. As actividades do mercado serán de 12,30 a 13,30 horas. Na xornada do sábado 28 de setembro serviráse un Tataki de boi. Á semana seguinte, o 5 de outubro, será o turno dunha Torrija salgada rechea de rabo de boi e a degustación rematará o 12 de outubro cunha miniempanadilla de boi condumio.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *