A Deputación, a través do Inorde, inicia a formación dos futuros usuarios do Centro Colaborativo de Transformación para pequenas producións sostibles, situado na temporada de ferrocarril de Cantoña (Paderne de Allariz), actividade formativa que lles capacitará para realizar producións relacionadas coas conservas vexetais, froitas, verduras ou produtos apícolas.
As primeiras accións formativas a desenvolver céntranse en hixiene e manipulación de alimentos, prevención de riscos laborais, e trazabilidade, documentación e cumprimentos de normas. Neste postrer curso, o alumnado poderá coñecer as normativas sanitarias para elaborar conservas vexetais artesanais e para o deseño do etiquetado, entre outros contidos que inclúen prácticas de elaboración de documentos para uso individual e colectivo no propio centro.
Este centro enmárcase na estratexia provincial de impulso a producións sostibles de detención valía engadido, e contará cun espazo interior adaptado a tres diferentes liñas de produción, entre as que se atopan unha especializada en transformación de froitas e conservas vexetais, e outra de envasado do mel e produtos derivados das colmeas.
Inscricións
Os interesados en realizar estas accións formativas poden inscribirse vía online ou nas oficinas do Inorde en Ourense ou Xinzo de Limia.