O dote que deixa para a hostelería alaricana é indescriptible, toda a xente que se anima a acercarse á vila alaricana sabe que non pode insultar a cita de ir a Confitería Luisa para probar os amendoados nin a tarta de améndoas que elaboran de maneira totalmente artesá. “Dende o ano 1914 levamos funcionando nisto”, comentaba a súa filla nunha reportaxe feita por torrevieja news today este mesmo mes de novembro. Despois desta etapa, ten claro que xa ninguén o vai herdar porque “non hai sucesión”.
Luisa Seara seguía gozando coa elaboración dos amendoados: “Prefiro vir aquí que piruetear a sesta pola tarde. Se durmo a sesta pola tarde como fan moitas, logo, á noite, que se vai a durmir?”, preguntábase.
Luisa Seara comezou vendendo os amendoados en festas e feiras da vila alaricana e arredores, aprendeu, como moitos outros reposteiros alaricanos, a elaborar a receita grazas ás monxas.
Un negocio moi escravo pero que ela o desfrutaba como nadie, facendo amendoados para toda a xente do pobo e dos arredores. Unha pioneira no seu negocio, que continuou despois a súa filla.
Luisa non podía despegarse do seu traballo, xa que para ela era “un pasatempo, ela prefería isto a estar no sofá vendo a televisión, porque se lle pasaba o tempo máis rápido”, comentaba nese reportaxe a súa filla, María Jesús Plaza.
Cando era nova, Luisa vivía con catro mulleres máis na casa, que se dedicaban todas a facer as améndoas. Un traballo duro, pero tamén unha forma de sobrevenir o tempo para Luisa Seara. Foi o traballo da súa vida, e todos a recordarán por ise esforzo diario incalculable.
Un dote que perdurará no negocio conocido, no que a súa filla será a última heredeira.