O queixo do Rexo é posto en valor polo Medio Rural



O director da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, Martín Alemparte, fixo no día de onte a entrega da licenza de uso da marca de Artesanía Alimentaria a Granxa Educativa Agrogandeira S.L. (queixería O Rexo), situada no Ecoespazo do Rexo, na vila de Allariz, así como da carta de artesán ao responsable da elaboración destes queixos, Héctor Vaquerizo.

Esta empresa elabora de xeito artesanal e comercializa diferentes produtos lácteos, tales como o propio queixo O Rexo (curado manufacturado con leite cru de ovella en pastoreo), o queixo Corga, o iogur Torneiros ou a sobremesa Corga. Con esta nova incorporación xa son 126 os operadores inscritos en Artesanía Alimentaria.

“O noso queixo nace do apego á terra, do desexo de manter o paraje nas mesmas condicións en que os nosos avós e avoas nolo deixaron en herdanza. Un cesión no que cremos que se pode prosperar, producindo de xeito artesanal cada unha das nosas pezas, cun leite de primeira calidade mezclado ao pastoreo e a tradición gandeira”, comunican dende a queixería O Rexo.

“As ovellas son de raza latxa, proceden do País Vasco, adáptanse moi ben o duro clima da provincia e producen aproximadamente un litro de leite ao día, repartidos en dúas muxiduras”, explican dende a Granxa Educativa Agrogandeira.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *